Váš nákupní
košík
Akce a slevy
až 50%

Prověřené recepty

 

  • Recept na čerstvý, křupavý, bezlepkový chléb 

Suroviny:

Směs mouky Pekař či Pekař PKU - 500g,

4,5 dcl vody (teplota: 27-30 ° C),

40 g (2 lžíce) oleje

20 g cukru,

7 g instantní droždí (Dr. Oetker) nebo 20-30 g čerstvého droždí,

5 g soli.

              

Způsob přípravy:

Všechny přísady důkladně (cca 5 minut) promíchat mixérem. Takto připravené těsto dáme do olejem vymaštěné formy, přikryjeme suchým plátnem a necháme na teplém místě (při cca 25 ° C) po dobu cca 45 minut. Těsto by mělo zvýšit svůj objem na dvojnásobek. Před umístěním formy do trouby potřete těsto vodou. Pečte 40-45 minut při 220 ° C. Po té okamžitě vyjměte chléb z pečicí formy.

              

Pečení v domácí troubě – tradiční postup

 

Složení:

500 g Extra koncentrát krakovské bezlepkové mouky,

450 ml vody (tepl. 27 – 30 °C),

40 g (2 lžíce) oleje,

20 g cukru,

7 g instantního droždí (Dr. Oetker)

nebo 20 – 30 g čerstvého droždí,

5 g soli.

               

Způsob přípravy:

Všechny složky důkladně zamíchejte v mixeru po dobu asi 5 min. Hotové těsto vylijte do formy vymaštěné olejem, přikryjte suchou utěrkou a nechte kynout na teplém místě (při tepl. asi 25 °C) přibližně 45 minut. Těsto by mělo zvětšit svůj objem dvojnásobně. Před vložením formy do rozehřáté trouby těsto potřete vodou. Pečte po dobu 40 – 45 minut při tepl. 220 °C. Ihned po upečení chléb z formy vyklopte.

                         

Pečení v domácí pekárně

 

Složení:

500 g koncentrátu Balviten,

420 ml vody (tepl. 27 – 30 °C),

40 g (2 lžíce) oleje,

20 g (1 velká odměrka) cukru,

7 g instantního droždí (Dr. Oetker)

nebo 1 velká odměrka čerstvého droždí,

5 g (1 malá odměrka) soli.

 

                 

 

Způsob přípravy:

Do pekárny nasypte koncentrát a ostatní složky a spusťte program "gluten-free". Po přibližně 2 hodinách vyjměte hotový chléb. Uvedený čas pečení platí pro pekárnu Panasonic. V případě jiných pekáren je třeba spustit standardní 3hodinový program na pečení chleba.

 

 

 

  • Recept na bezlepkové i PKU linecké těsto

Složení:

200 g koncentrátu (křehkého těsta - ciasta kruchiego),

1 vejce nebo vaječná náhražka

(vyšlehejte 1 lžičku vaječné náhražky PKU se 1 dcl vody),

130 g margarínu,

1 zarovnaná lžička prášku do pečiva,

100 g práškového cukru.

                     

 

Způsob přípravy:

Margarín utřete s práškovým cukrem, přidejte 200 g koncentrátu a vaječnou náhražku (nebo 1 vejce). Vymíchejte. Použijte na pečení zákusků a korpusů, např. na ovocné dorty a pod.

 

 

 

  • Recept na bezlepkové piškotové těsto

Složení:

200 g koncentrátu bezlepkové piškotové mouky,

5 vajec,

50 g cukru,

1 lžička prášku do pečiva.

                       

 

Způsob přípravy:

Vejce ušlehejte s cukrem. Přidejte koncentrát bezlepkové piškotové mouky, do které jste předtím zamíchali prášek do pečiva. Pečte po dobu 45 minut při tepl. 180 °C.

 

 

 

  • Recept na míchaná vajíčka - Bezlepková i PKU

Způsob přípravy:

2 lžičky vaječné náhražky PKU a 100 ml vody šlehejte asi 3 minuty, až získáte homogenní hmotu (konzistence šlehačky). Tak připravenou vaječnou náhražku lze použít jako přísadu při přípravě těsta na pirohy, těstoviny a omelety.

 

 

  • Recept na smažená vejce se žampióny (omeleta se žampióny)

Způsob přípravy:

Žampióny usmažte na cibulce, potom přidejte ušlehanou hmotu vaječné náhražky PKU (2 lžičky vaječné náhražky PKU a 100 ml vody šlehejte asi 3 minuty, až získáte homogenní hmotu (konzistence šlehačky), dochuťte a smažte přibližně 3 minuty.

 

 

 

  • Recept na bezlepkové palačinky

Složení:

250 g koncentrátu mouky Balviten na pirohy

a těstoviny – Kuchař,

8 dcl vody,

2 vejce,

štipku soli,

lžičku cukru.

               

Způsob přípravy:

Složky ušlehejte v mixéru na kyprou hmotu a usmažte na rozpáleném tuku.

 

 

 

  • Recept na bezlepkové pirohy či těstoviny

Složení:

500 g koncentrátu mouky Balviten na pirohy

a těstoviny - Kuchař

2dcl vody,

1 vejce,

štipka soli.

                

Způsob přípravy:

Z uvedených složek vymíchejte těsto, vyválejte ho na tloušťku 2 mm, nakrájejte těstoviny libovolného tvaru (lasagne, flíčky, nudle). Vařte přibližně 5 minut v mírně osolené vodě.

 

 

 

  • Recept na pirohy či těstovony s nízkým obsahem bílkovin PKU

Složení:

500 g koncentrátu mouky Balviten na pirohy

a těstoviny – Kuchař PKU,

2,5 dcl vody,

vaječná náhražka PKU

(vyšlehejte 1 lžičku vaječné náhražky PKU se 100 ml vody),

štipka soli.

               

 

Způsob přípravy:

Z uvedených složek vymíchejte těsto, vyválejte ho na tloušťku 3 mm, vykrojte kolečka a vyformujte pirohy. Vařte přibližně 5 minut v mírně osolené vodě.

 

 

 

  • Recept na bezlepkové a PKU palačinky 

Složení:

250 g koncentrátu mouky Balviten na pirohy a těstoviny, Kuchař PKU

8 dcl vody,

vaječná náhražka PKU

(vyšlehejte 1 lžičku vaječné náhražky PKU se 100 ml vody),

štipka soli,

lžička cukru.

               

Způsob přípravy:

Složky ušlehejte v mixéru na kyprou hmotu a usmažte na rozpáleném tuku.

 

 

 

Dobrou chuť a krásný den, přeje Vám tým Balviten heart

 

 

 

 


 

Náš věrnostní program a slevy:

 
Degustační balíček - sleva 250,- Kč na první objednávku!
 

Objednáváte poprvé a chcete naše produkty nejprve vyzkoušet? Vložte do svého košíku Degustační balíček. Platí pouze pro první objednávku.

 
 

Za každý nákup Vám přidáme 10% z ceny objednávky do Vašeho Měšce. Tyto peníze si můžete postupně šetřit anebo uplatnit jako slevu na příští nákup. Nevztahuje se na cenu dopravy a platí pouze pro koncové zákazníky.

 
 

Pět dárků za jeden nákup? U nás ano! Stačí nakoupit za více než 1 500,- Kč bez DPH a vybrat si 5 dárků do košíku! Platí pro všechny zákazníky.

 
 
Neprodali jste všechno? U nás si můžete vyměnit až 5 produktů s prošlou dobou minimální použitelnosti za jiné v podobné hodnotě. Platí pro všechny naše obchodní partnery.