Bezlepkové špagety se špenátem a řeřichovým dipem

Ingredience:
- 250 g Baby špenátu
- 200 g hrášku (např. zmrazeného)
- 1 svazek jarní cibulky
- Olej na smažení
- Sůl pepř
Pro dip
- Čerstvá řeřicha z jedné vaničky
- 250 g sójového jogurtu,
- Čerstvá citronová šťáva
- Bezlepkový zeleninový vývar v prášku
Příprava:
- Dip: Nůžkami ostříhejte řeřichu, smíchejte se sójovým jogurtem a dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a zeleninovým vývarem.
- Dejte vařit těstoviny podle pokynů na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, až do stavu al dente.
- Mezitím podle potřeby omyjte špenát a jarní cibulku. Špenát nakrájejte nahrubo. Cibulku rozkrojte na třetiny a podélně nakrájejte na tenké proužky.
- Na rozehřátém oleji lehce osmahněte cibulku, přidejte špenát a hrášek, a krátce orestujte (pokud používáte mražený hrášek, restujte dokud nebude měkký).
- Scezené těstoviny přidejte k zelenině a promíchejte.
- Podávejte s řeřichovým dipem.
Ingredience z e-shopu
Štítky: