Loading...

Chlebové placky na pánvi - bez lepku

Chlebové placky na pánvi - bez lepku
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • 1/2 balení sušeného droždí (nebo 10g čerstvého)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 100ml vlažného mléka
  • 100ml vlažné vody

Postup:

 
  1. V míse smíchejte mouku se solí. Uprostřed utvořte důlek. Do důlku nasypte droždí a cukr. Přilijte asi ⅓ mléka a vody. Počkejte přibližně 10 minut, až droždí vytvoří bubliny.
  2. Přidejte zbývající vodu, mléko a olivový olej a vypracujte hladké těsto. Těsto by se mělo odlepovat od mísy. Zakryjte mísu vlhkou utěrkou a nechte těsto asi 10 minut odpočinout.
  3. Na pomoučeném vále rozdělte těsto na čtyři díly. Mokrýma rukama, které jste si lehce potřeli olejem, vytvořte kuličky. Stisknutím kuliček vytvořte placky. Placky nechte ještě 10 minut kynout na pomoučeném pečicím papíru na teplém místě.
  4. Pánev s nepřilnavou povrchovou úpravou zahřejte a tence potřete olivovým olejem. Pečte placky asi 3 minuty z každé strany dozlatova.

Tip: Placky můžete péct také ve waflovači. Můžete je bez problémů zmrazit a opět rozpéct v toustovači. Pro změnu můžete do těsta přidat sušené italské bylinky nebo po upečení potřít placky česnekovým olejem.

 

Ingredience z e-shopu

Štítky: 40 minut

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 608 265 473
Pište
Poradna, objednávky a reklamace
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů