Špagety s italskou rajčatovou omáčkou, bezlepkové

Ingredience:
4 porce
- 400 g bezlepkové špagety Seitz
Omáčka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- 50 g sušených rajčat
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat
- 1 polévková lžíce koření (např. Oregano, tymián, rozmarýn, atd.)
- 1-2 lžičky javorového sirupu
- Sůl, pepř
Pro dochucení
- Přibližně 4 lžíce oliv nakrájených na plátky
- 125 g nakládaného sýra Feta
Příprava:
- Oloupejte a nakrájejte na malé kousky cibuli a česnek. Celer umyjte, v případě potřeby odstraňte nitě a nakrájejte na jemné plátky. Sušená rajčata v případě potřeby vysušte a nakrájejte nadrobno.
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli, česnek, celer a sušená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a krátce smažte, dokud nezíska světlou barvu. Přidejte nakrájená rajčata a za občasného míchání duste bez pokličky 15 minut na středním ohni.
- Dejte vařit těstoviny podle pokynů na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, do stavu al dente. Ochuťte omáčku javorovým sirupem, solí, pepřem a bylinkami.
- Sceďte těstoviny a ihned podávejte s rajčatovou omáčkou, olivami a rozdrobeným sýrem Feta.
Ingredience z e-shopu
Štítky: