Vorarlberské sýrové noky – „Käsknöpfle“, bezlepkové

Ingredience:
Těsto
- 350 g univerzální světlé mouky bez lepku
- 9 vajec (L)
- 1 lžíci soli
Sýrová omáčka
- 200 ml smetany na vaření
- 100 ml zeleninového vývaru
- 200 g strouhaného sýra (podle vašich chutí)
- Pepř
- Muškátový oříšek mletý
- Pražená cibule k posypání, bez lepku
Příprava:
- Těsto: Dejte vařit větší množství osolené vody. Rozšlehejte všechny přísady na těsto do husté konzistence, a po částech ho seškrábujte z prkýnka do vroucí vody (obdobně jako halušky pokud nemáme spec. síto).
- Knöpfle, které vyplavou na hladinu vytáhněte a důkladně opláchněte studenou vodou, aby se nerozvařily.
- Omáčka: Zeleninový vývar se smetanou přivěďte k varu. (Nemáte li předsmaženou bezlepkovou cibulku, dejte restovat vlastní.)
- Přidejte knöpfle, promíchejte a dochuťte pepřem a muškátovým oříškem, nasypte nebo vložte sýr a nechte ho rozpustit.
- Podávejte posypané restovanou cibulkou.
Pokud dáváte přednost sítu na halušky před seškrabáváním z prkýnka, jednoduše nahraďte 1 lžíci mouky 1 lžící mletého psyllia.
Ingredience z e-shopu
Štítky: